З'явилася інформація, що українські військові проводять випробування потужного ракетного комплексу РК-360МЦ "Нептун", який розроблено і зібрано повністю в Україні. До речі, на озброєнні армії Російської Федерації аналогів цієї зброї немає.

Про це стало відомо завдяки повідомленням військового експерта Олега Жданова.

Нептун

"В Росії аналогів цьому немає. Це виключно наша розробка КБ "Південне" спільно з КБ "Луч". "Промінь" робив голову, а "Південний" - ракету", - пояснив він.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

За словами експерта, "Нептун" - високоточна зброя, "це крилата ракета, протикорабельна, вона працює по надводним цілям". "Якщо ми зараз приймемо її на озброєння і поставимо у війська, то на дальність 200 кілометрів на нашому березі жоден російський корабель не підійде. Інакше його буде потоплено", - розповів Жданов.

"При наявності 300-400 ракет "ми на 200 кілометрів закриваємо Азовське море", - підкреслив Жданов. "На узбережжі Чорного моря, може бути, потрібно трохи більше. І ми будемо спати спокійно", - додав він.

Нагадаємо, блокада в Керченській протоці: українцям показали свіжу інфографіку.

Як повідомляв Знай.uа отрута в Азовському морі: акваторію довели до межі, під загрозою мільйони українців.

Знай.uа писав, потім не плач: Європа жорстко звернулася до Путіна через українських моряків.