Росія продовжує створювати провокаційні ситуації біля так званого Кримського мосту. З'явилася інформація, що 25 листопада, два російських ударних вертольоти було приведено у повну бойову готовність заради "супроводу" кораблів ВМС України.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби МВС України на офіційній сторінці в соцмережі Facebook.

Кораблі ВМС ЗС України вже третю годину чекають на прохід Керченською протокою.

"О 13.42 за інформацією "Керчтрафікконтролю" на проході мосту перекрито рух в обидві сторони у зв'язку з посадкою на мілину танкера перед мостом з боку Азовського моря, рух протокою закрито в обидві сторони. Варто зазначити, що дана інформація поки не підтверджується міжнародною системою контролю судноплавства", — сказано в повідомленні.

Підконтрольні окупантам ЗМІ повідомляють про готовність застосувати спецназ проти українських кораблів у Керченській протоці. Як повідомляє видання Крым Press, українські кораблі підійшли ближче до Керченського мосту.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

"Зараз в судноплавних прольотах Керченського мосту розставлено кораблі Чорноморського флоту РФ і Берегової охорони ФСБ Росії. До дій по висадці на палубу кораблів-порушників готові підрозділи спецназу", — йдеться у повідомленні видання.

У той же час інше кримське видання "Керч Инфо" публікує фото з місця подій. На них видно російські кораблі, а також, що суховантажем перекритий прохід під арками мосту.

Варто нагадати, що Керченська протока, що сполучає Чорне і Азовське моря, закрили для проходу цивільних суден. Зараз вже відомо, що окупанти пояснили своє рішення зміцненням режиму безпеки в акваторії. Крім того російські силовики додали, що закривають акваторію і через появу в ній український кораблів, які нібито несуть загрозу російським частинам та з'єднанням, що несуть службу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що відразу кілька українських військових судів взяли курс на проходження Керченської протоки.

Нагадаємо, російський військовий корабель протаранив українське судно: катастрофа в нашому морі.

Як повідомляв Знай.uа Лавров на власній шкурі відчув любов українців, фото "теплої" зустрічі.

Знай.uа писав, паніка на кордоні: десятки тисяч донеччан тонуть в чергах, усі хочуть "додому".