Стало відомо, що на місці поховання відходів дезактивації "Піски-1" під Києвом почали підготовку до вилучення радиоактивних матеріалів з об'єкта. Про це повідомили в прес-службі Державного агентства з управління зоною відчуження.

Пункт "Піски-1" площею 124 кв. м. функціонував у 1987-1989 роках, накопичуючи у собі відходи, котрі містять Cs-137, Sr-90 і Am-241, з робіт по дезактивації в сусідніх селах, заражених після аварії в Чорнобилі - Пісках, Карпиловці та інших.

Зараз там готують майданчик, систему фізичного захисту і розміщують інфраструктуру. Роботи почнуться в червні цього року.

"В результаті реалізації цього проекту Київська область позбудеться одного з потенційно небезпечних сховищ", - заявив глава ГАЗО Віталій Петрук.

Популярні новини зараз
Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

Проект реабілітації ділянок зберігання чорнобильських відходів за межами зони відчуження розробили за підтримки ЄС. Скоро будуть вивезені аналогічні сховища в Чернігівській, Київській та Житомирській областях.

Нагадаємо, під час перевірки документів на контрольно-пропускному пункті у Чорнобильській зоні відчуження між водієм і правоохоронцями виник конфлікт.

Як повідомляв портал Знай.uа, міні-серіал про трагедію в Україні 1986 року "Чорнобиль" завоював неймовірну любов глядачів.

Також портал Знай.uа писав, що Чорнобиль є унікальним доказом того, як природа може врятувати себе сама.