Вже цього літа розпочнеться масова перевірка на предмет порушення так званого "закону про прописку". Українців, які ніде не зареєствровані, будуть штрафувати, до того ж суми санкцій досить великі.

Про це пише "Сьогодні"

Згідно нового закону, українці старше 14 років повинні будуть подати заявку про свою реєстрацію, при цьому уповноважені органи зможуть навіть перевірити житло на предмет ознак проживання там людини. Також можуть опитати сусідів, як часто вони бачать вас вдома.

паспорт

За брехню в заявці можуть навіть накласти штраф. Суми стартують від від 340, максимальний штраф - 850 грн. До введення в дію закону ця сума становила 17-51 грн.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Кейт Міддлтон пожертвувала своє волосся, а потім дізналася про онкологію
Показати ще

"Наприклад, помилковими будуть вважатися відомості, коли людина вказує одне місце проживання, а реально мешкає в іншому. Розмір штрафу адекватний, наприклад, штрафу за порушення ПДР. Ми його встановили на такому рівні, щоб органи влади не зловживали цим пунктом для одержання певної вигоди", — сказала Рабчинська, керівник сектору Офісу реформ.

Також за подання неправдивих відомостей про реєстрацію місця проживання планують стягувати від 1,7 тис. до 3,4 тис. грн.

Нагадаємо, українцям пояснили, які соцвиплати на дітей передбачено на 2019 рік.

Як повідомляв портал Знай.ua, українцям пояснили, як отримати подвійну пенсію та хто на неї може претендувати.

Також Знай.ua писав про те, що українцям повідомили про зміну системи соціальних виплат.