У Дніпрі розгорівся скандал після того, як священик Української православної церкви не захотів причащати дитину, хрещеного Православної Церкви України. Про це сказано у сюжеті телеканалу СТБ.

Як повідомляють журналісти, батько дитини - ветеран АТО. Він хрестив свою доньку у військового капелана отця Дмитра, який зараз знаходиться на Донбасі.

Лише коли родина вирішила перехрестити дитину у найближчому храмі, з'ясувалося, що він належить до РПЦ. Сім'ї відмовили у таїнстві і порадили перехрестити дитину.

Отець Дмитро заявив, що його шокує те, що відбувається.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

"Таїнство здійснює не людина, таїнство здійснює не патріарх. Таїнство проводить Святий Дух. Говорити про те, чи дійсне таїнство чи ні – це називається хула на Духа Святого. Це гріх, який ніколи не прощається", – сказав він.

Священик РПЦ, у свою чергу, продовжує стверджувати, що "УПЦ не визнано, а отже вона не може причастити дитину".

Нагадаємо, ПЦУ почала у соцмережі Фейсбук просвітницьку кампанію з викриття забобонів.

Раніше Знай.uа повідомляв, почесний патріарх ПЦУ Філарет наполягає на тому, що УПЦ КП все ще існує і він його патріарх.

Також Знай.ua писав, вандали оголосили війну українським церквам.