У Дніпрі стався дивний і одночасно страшний інцидент – служитель УПЦ відмовився причащати дитину, якого хрестили в ПЦУ.

Про страшний випадок передає СТБ.

церква
церква

Наголошується, що батько дитини – герой АТО, а його дочка була похрещена військовому капеланом отцем Дмитром. У даний момент священнослужитель на Донбасі, тому не може причастити дівчинку.


Коли родина вирішила причастити дитини в найближчому храм, то виявилося, що він належить до Російської православної церкви. Сім'ї в причасті відмовили. Як каже місцевий священик, дитину треба перехрестити, а після цього вже причащати.

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

РПЦ
РПЦ

Отець Дмитро сильно здивувався цим інцидентом. Він нагадав, що, коли церкви дали Томос про автокефалію, питання повинні були відпасти з приводу визнання ПЦУ.

"Таїнство здійснює не людина, таїнство здійснює не патріарх. Таїнство проводить Святий Дух. Говорити про те, чи дійсно таїнство чи ні – це називається хула на Духа Святого. Це гріх, який не коли не прощається", – каже священик.

Сам же священнослужитель РПЦ наполягає на своєму. За його словами, "УПЦ не визнана, а отже він не може причастити дитини".

Нагадаємо, ПЦУ взяла приклад з Супрун

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Епіфаній намагається знайти управу на Філарета

Також Знай.ua" писав про те, що Священиків ПЦУ позбавили права займатися улюбленою справою путінських попов