Відшуміла прем’єра вистави за п’єсою"Дванадцята ніч" класика європейської драматургії Вільяма Шекспіра, передає УНН. Це перший соціальний англомовний театр ветеранів та волонтерів АТО "Project "W" – Veteran, Volunteer and William". Виставу для глядачів представили англійською мовою "Дванадцята ніч, або що захочете" Вільяма Шекспіра у сучасній обробці.

Вистава відбулась на сцені Національного центру театрального мистецтва ім. Леся Курбаса в Києві. Виручені кошти спрямують на підтримку активних підлітків, а саме підтримку соціально-культурних проектів, які відповідають викликам сучасного суспільства, авторами яких є діти віком 15-17 років.

Головні ролі у виставі належали ветеранам і волонтерам АТО, які за рік стали із мужніх і відважних бійців справжніми англомовними акторами – лицарями, герцогами, серами, камеристками і графинями. Цілий рік вони вивчали англійську, сценічне мистецтво й сценічну мову в рамках соціального проекту з реабілітації для учасників бойових дій.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Шекспірівська комедія у виконанні новоспечених акторів вийшла надзвичайно веселою, іронічною (навіть Шекспір у виставі натурально перевертається у труні), а поряд з тим, – сумною і ліричною.

Ініціатором ідеї став ветеран АТО Ігор Касьян, постановив український режисер та Заслужений артист України Олексій Гнатковський, куратор - військовий капелан Сергій Дмитрієв, а художнім керівником український театральний режисер Ростислав Держипільський.

Після успішного старту в Києві організатори проекту збираються показати виставу в Івано-Франківському театрі.

Нагадаємо, чарівна і тендітна Дюймовочка мала реальний прототип: горбата дівчинка, яка нагадувала Квазімодо.

Як повідомляв портал Знай.ua, у гоголівського полковника Тараса Бульби був свій цілком реальний прототип - Остап Гоголь. Він доводився Миколі Васильовичу далеким родичем. Так що письменник, в якійсь мірі, надихався історією власного роду.

Також Знай.ua писав про реальну історію дівчинки, яка стала прототипом Лоліти.