Вже традиційно влітку частина українців відправляється на сезонні роботи до Польщі та інших європейських країн. Відтак на внутрішньому ринку робочої сили виникає дефіцит працівників, а ще з’являються додаткові сезонні роботи.

З приходом літа стартує активна фаза туристичного сезону, саме в цей період численні літні майданчики та "стаціонарні" заклади громадського харчування розширюють штат. Влітку тимчасову роботу в Україні найлегше знайти у кафе та ресторанах, там можна влаштуватися офіціантом або помічником кухаря.

Скандал у запорізькому кафе
Скандал у запорізькому кафе

До того ж завдяки сприятливим погоднім умовам активізуються ремонти та будівництво. Тож не важко буде знайти роботу й різноробочим, тобто працівникам без спеціальних навичок, але із справжнім бажанням заробити копійку.

За словами HR-експертів, у минулому році найбільша кількість вакансій, пов’язаних з туристичним бізнесом та фермерством, спостерігалася в червні. Аналогічну тенденціу очікують вони і в цьому році.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Фінансові аналітики справделиво зазначають, що офіціанти, прибиральниці, покоївки в пансіонати і готелі, кухарі, продавці в курортні міста і ще десятки інших вакансій наразі переживатимуть річний сплеск. Оскільки із потеплінням українці масово ринуть на відпочинок біля моря.

Принаймні, для студентів та тимчасово безробітних це гарна можливість підзаробити, поки не знайдеться більш стабільний варіант.

студенти
студенти

Нагадаємо, українцям розповіли, коли чекати дешевих овочів.

Як повідомляв портал Знай.ua, експерти назвали причини різкого стрибка цін на овочі.

Також Знай.ua писав про те, що Уляна Супрун розповіла, чим можна замінити дорогу цибулю.