Експерти прогнозують зростання курсу долара до гривні протягом наступного тижня. Про це в коментарі РБК-Україна сказав Вадим Иосуб, старший аналітик Альпарі.

"Через тиждень долар на міжбанку може торгуватися близько 27,3 грн, а готівковий долар у банках буде котируватися близько 27,1/27,4 грн", - зазначив аналітик.

курс долара
курс долара

Як зазначив аналітик, з понеділка, долар на міжбанку зростав кожен день, причому досить активно, і лише в п'ятницю трохи знизився.

"Мабуть, пригальмувати долар, що розігнався, допомогли валютні інтервенції НБУ на ринку. Однак, досить імовірно, що американська валюта ще має потенціал для деякого зростання", - впевнений експерт.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Протягом минулого тижня долар знизився до гривні на всіх сегментах валютного ринку на 1,6-2,0%. У період, з п'ятниці до п'ятниці офіційний курс долара США, встановлений НБУ, зріс з 26,34 грн до 26,87 грн (+2,0%). Попит/пропозиція долара на міжбанку, за даними компанії "Укрділінг", за цей же час зросли з 26,300/26,340 до 26,830/26,865 (+2,0%). Середні курси купівлі/продажу готівкового долара в банках виросли за тиждень з 26,23/26,50 до 26,65/26,96 (+1,6%/+1,7%).

Нагадаємо, радник президента Володимира Зеленського Олег Устенко пояснив зв'язок між достроковими парламентськими виборами в Україні і кредитом МВФ.

Як повідомляв портал Знай.uа, висока ймовірність, що до кінця 2019 року валюта США все ж може подорожчати до 30 грн за долар, євро в цьому випадку буде коштувати 33 грн.

Також портал Знай.ua писав, що Україна може утримати макрофінансову стабільність без чергового траншу Міжнародного валютного фонду.