Українські синоптики розповіли, чого чекати від першого місяця літа – червня. Так, спекотних днів буде не так багато, як розраховували українці.

Фахівці відзначають, що в червні будуть дощі, зливи, грози, а також шквали і місцями навіть смерчі. При цьому середня місячна температура повітря очікується на рівні 16-21 градусів тепла, в гірських районах — плюс 9-15 градусів.

"Абсолютний максимум температури становить 32-39°, в гірських районах 21-33°; абсолютний мінімум – 0-7° тепла, в горах і в окремих районах північних, східних, Рівненської та Дніпропетровської областей 1-3° морозу, на високогір'ї Карпат до 5° морозу", - пояснюють синоптики.

Очікувана кількість опадів у червні становить 47-87 мм, в Карпатах 90-130 мм В більшості західних областей менше норми, на решті території – в межах середніх багаторічних значень.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

За словами народного синоптика Леоніда Горбаня, різкий температурний скачок очікується 6 червня, стовпчики термометрів стрімко поповзуть вгору - до 22-26 градусів, а до 14-15 червня буде вже жарко до 32 градусів.

Потім 16-17 числа в Україну повернуться проливні дощі з грозами, градом і потужними поривами вітру. Однак Горбань зазначає, червень буде теплим, навіть гарячим, затяжних дощів у другій половині місяця не передбачається.

Спекотна погода, за словами синоптика, протримається до кінця місяця, а 28-29 червня місцями можливі легкі літні дощі.

За його словами анродного синноптика, липень буде спекотним і сухим, з температурою до 32-34 градусів.

Нагадаємо, дика стихія залишить українців з носом.

Як повідомляв Знай. ua, аномальна погода в червні випробує нерви українців.

Також Знай. ua писав, як пережити спеку з допомогою корисних порад фахівців.