У Львові вирішили допомогти військовим, які повертаються з війни. Там започаткували програму реабілітації бійців від бойового стресу за допомогою коней.

Інструкторка з іпотерапії — волонтерка та дружина учасника бойових дій. На курс занять ветеранів відбирають після співбесіди з психологом і тесту.

Один із бажаючих виявився Дмитро – боєць 80 бригади. Він пройшов бої за Луганський аеропорт та бачив загибель півсотні побратимів.

Деколи час від часу приходить до мене ностальгія. Є і позитивні моменти, які були на фронті, і негативні моменти, наприклад, втрата друзів. Кінь заспокоює, дає впевненість людині, – сказав учасник бойових дій Дмитро Павлюк.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Заняття іпотерапією започаткував Львівський центр надання послуг учасникам бойових дій спільно із інструкторами – волонтеркою та ветераном АТО. Фінансують програму з міського бюджету. Перед початком занять бійці проходять спеціальний тест та бесіду з психологом.

"Іпотерапія покращує психоемоційний і фізичний стан, бо хлопці, наприклад, з пораненнями вони після занять з кіньми відчувають розслаблення нервової, м'язової системи, покращується сон і настрій", – зазначила психолог Юлія Кунта.

Курс з іпотерапії для бійців триває п'ять занять. На нього вже зголосилися майже дві сотні ветеранів війни.

Нагадаємо, що йога з пухнастиками: У Києві відкрили центр кототерапії

Також портал "Знай.ua" писав, що Супрун розповіла, як врятуватися від смерті: чіткий план, конкретна дата і однодумець

Портал "Знай.ua" також інформував, що львів'янам тимчасово заборонили відвідувати парки: названа головна причина