Лікар Комаровський щодня допомагає молодим батькам по догляду за малюками. Проте не лише батьків новонароджених дітей стикаються з проблемами. Не менше їх і в підлітковому віці. Цього разу медик відповів усім на дуже важливе питання, коли дітям можна починати користуватися антиперспірантами та одеколонами.

Про це фахівець розповів у відеоблозі на YouTube-каналі.

Євген Комаровський

Олеколон

Одеколни вигадои люди в ті часи, коли у них не було можливості нормально доглядати за своїм тілом, коли з гігієною були проблеми.

Тоді люди намагались відбити неприємний запах свого тіла ароматичними засобами.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Дезодороанти та антиперспіранти

Антиперспіранти - засоби, які наносять на місця інтенсивного потовиділення. Їх хімічний склад зменшує потовиділення та захищає таким чином від запаху.

Але цю тему варто злишити в стороні, оскільки антиперспіранти, за словами Комаровського, не повинні мати до дітей жодного відношення. Більше того, неконтрольоване використання цих засобів можуть спричинити проблеми з потовиділенням.

А от дезодоранти зазвичай використовують для маскування неприємного запаху поту.

Їх можна використовувати не тому, що ними користуються мама і тато, а тому що дитині не подобається цей запах.

Все це відбувається з початком статевого дозрівання.

З хлопчиками це відбувається зазвичай у віці 9-14 років. Проте перш, ніж застосовувати дезодорант, потрібно пам'ятати в першу чергу про особисту гігієну, слід митися хоча б раз не день.

Нагадаємо, лікар Комаровський назвав сім головних ознак псевдоліків.

Як повідомляв портал Знай.ua, ці напої найкраще підходять дітям у спеку, і готувати їх просто.

Також Знай.ua писав про те, що психологи розповіли, як псадити дітей на "екранну дієту".