Час, який діти проводять біля екранів, давно хвилює педіатрів та дитячих психологів. Але як часто та як довго можуть діти проводити час за гаджетами?

Психологи переконанаі, що мобільні пристрої можуть бути корисні тільки в тому випадку, якщо дитина буде освоювати їх разом з батьками.

Звичайно, дітей відгородити від моніторів в сучасному світі вкрай тяжко, однак можна мінімізувати вплив гаджетів.

Батькам варто пам'ятати, що давати до рук немовлят гаджети можна не раніше, ніж дитині виповниться два роки.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

1. Встановіть єдині правила. Діти ведуть себе у віртуальному середовищі так само, як і в будь-якій іншій. Ви маєте самі визначити правила та межі, скільки і коли дитина може гратися гаджетом.

2. Почніть з себе. Пам'ятайте, що діти копіюють вашу поведінку. Перегляньте свої стосунки з цифровими пристроями. Як багато часу ви приділяєте їм? Намагайтеся більше спілкуватися та гратися з дитиною без телефона чи планшета. Це ж стосується і телевізора.

3. Робіть відкриття разом. Будьте посередником у відносинах дитини з цифровим світом. Спонукайте його досліджувати, задавати питання, будьте готові відповідати і ділитися досвідом.

4. Концентруйтеся на змісті, а не на часі. Якість контенту важливіше часу, який дитина проводить перед пристроєм. Завантажте для дітей корисні розвичаючі програми та контролюйте перебування дітей в інтернеті. Встановіть спеціальні програми, які обмежать відвідування деяких сайтів.

5. Створюйте "вільні зони". Виділяйте острівці простору (у спальні, на кухні), які завжди будуть вільні від пристроїв. Переконайте дитину, що, наприклад, вечеря з рідними - це святе, а гаджетам там не місце.

Нагадаємо, лікар Комаровський попередив батьків пр серйозний алерген.

Як повідомляв портал Знай.ua, Комаровський розповів, як сварки батьків насправді впливають на дітей.

Також Знай.ua писав про те, що Комаровский объяснил украинцам, как дети должны носить шарфики.