Відомий лікар і улюбленець всіх українських мамусь педіатр Євген Комаровський озвучив основні ознаки неправильних і неефективних ліків, які шарлатани продають під виглядом мало не панацеї.

Комаровський на своїй сторінці в Instagram назвав сім основних ознак, за якими можна розпізнати обман.

1 ознака - особисті свідчення.

Коли вам в описі є багато відгуків і всі вони – про "чудодійну" властивість ліків. "Ефективність засобу підтверджується історіями успіху. Їх легко скласти, і вони не замінюють наукових даних", - зазначив лікар вищої категорії.

2 - швидка дія

Комаровський розповів, що насправді мало які захворювання лікуються швидко, і обіцянки вилікувати вас за нереалістичний термін є характерною ознакою обману.

3 ознака - натуральність компонентів.

Доктор Комаровський підкреслив, що звернення до поширеного міфу про корисність природних компонентів і шкідливість "хімії" є приводом для недовіри.

4 - чудодійні засоби.

"Посилання на" науковий прорив "," секретну розробку "," оборонну технологію "в рекламі підозрілі. Справжні прориви в медицині завжди широко висвітлюються в пресі", - написав педіатр.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще


5- "теорії змови".

"Згадка про фармацевтичну промисловість і уряди, які приховують чудодійний засіб, служать для маніпуляції покупцями", - зазначив він.

6- один продукт лікує безліч хворіб

Комаровський підкреслив, що панацеї не існує, а препарати з обіцянкою вилікувати широкий спектр захворювань досить підозрілі.


7 - відсутність побічних ефектів.

"Не буває ефективних медичних впливів без побічних ефектів. Якщо їх наявність заперечується, це підозріло", - написав доктор Комаровський.

Нагадаємо, доктор Комаровський розповів батькам, у якому випадку треба негайно змінювати педіатра для своєї дитини

Як повідомляв портал Знай.ua, Комаровський назвав питання, яких бояться Зеленський і Порошенко

Також Знай.ua писав, Комаровський розповів, як ефективно лікувати ангіну у дітей