З'явилася реакція уряду на вбивство 5-річного Кирила Тлявова, якого застрелили поліцейські в Переяслав-Хмельницькому. Одним з перших відгукнувся на смерть дитини президент Володимир Зеленський.

"На жаль, усі зусилля медиків виявилися марними. 5-річний Кирило помер у лікарні. Звичайно, ніщо в світі не може втішити рідних і близьких. Але я – як президент і як батько – хочу запевнити, що зроблю все, щоб винні були покарані по справедливості. Ні пом'якшення. Ніякої спроби зам'яти цю справу. Ця трагедія повинна стати уроком. Ті, хто повинні дбати про безпеку громадян, повинні щохвилини пам'ятати про свою відповідальність. За життя. Перед людьми, перед народом, перед країною", – написав Зеленський у Facebook.

У свою чергу прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що "ніяких виправдань тут бути не може".

"Винні у смерті хлопчика з Переяслав-Хмельницького повинні бути жорстко покарані. Ніяких виправдань тут бути не може. Щирі співчуття батькам", – зазначив Гройсман у Facebook.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

При цьому реакція генпрокурора Юрія Луценка на цю трагедію була не менш різкою.

"П'ятирічний хлопчик Кирило, який став жертвою двох п'яних поліцейських у Переяслав-Хмельницькому, що розважалися з вогнепальною зброєю, помер у лікарні. Поранення було вкрай важким", – написав він у Facebook.

За його словами, у зв'язку з цим інцидентом прокурори змінюють підозру з перекваліфікацією вчиненого ними злочину на ч. 2 ст. 115 КК України ("Умисне вбивство").

Нагадаємо, що під час трагедії в Переяслав-Хмельницькому, в результаті якої від пострілу загинув 5-річний хлопчик, у дворі поруч з підозрюваними поліцейськими перебувало ще двоє людей.

Як повідомляв портал Знай.uа, близькі розповіли про останні хвилини застреленого копами хлопчика.

Також портал Знай.uа писав, що українці масово висловлюють гнів у мережі через трагеді у Переяславі-Хмельницькому.