Українці з 2019-го будуть купувати валюту по-новому. Тепер зявилась можливість обміняти банкноти не лише в обмінниках чи відділенні банку, а й онлайн.

Про це пише "Обозреватель".

Покупка валюти в обмінниках

Також українцям нагадують про важливість перевірити документи, що підтверджують легальність точки обміну валют. Якщо немає ліцензії, значить, немає і контролю, -

Якщо цього не зробити, є ризик отримати фальшиві гроші.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Обмін у банках

Головна перевага покупки валюти в банках – безпека. Проте не всі хочуть чекати у довгих чергах на касах. Крім того,не завжди там є в наявності необідна вам сума валюти і чато люди марно простоюють у чергах та виходять з фінустанови ні з чим.

Покупка валюти онлайн

З цього року для українців з'явилася ще одна можливість – купувати валюту онлайн. Для цього потрібно або мати відкриту валютну карту, або ж відкрити інтернет-карту. Для останньої не потрібно буде йти в банк, правда, при цьому необхідно мати відкритий рахунок у фінансовій установі.

Також варто враховувати мету покупки валюти. Якщо відкладати на конкретну покупку. У такому випадку правильно збирати в тій валюті, в якій будете витрачати гроші. Наприклад, якщо збирати на поїздку в Рим, краще всього купувати євро. Якщо ж ви плануєте купувати машину, ціна зафіксована у доларах, краще всього відразу збирати американську валюту.

Щоб мінімізувати ризики, коли кошти відкладаєте на "чорний день" краще одразу розділити на кілька "порцій", наприклад заощаджуйте у доларах, євро та юанях.

Щоб виграти на курсі, за порадами економістів, краще всього купувати валюта на початку літа.

Нагадаємо, економісти розповіли, що коїться з гривнею та чого чекати найближчим часом.

Як повідомляв портал Знай.ua, експерти підрахували, на що українці витрачають найбільшу частину сімейного бюджету.

Також Знай.ua писав про те, що стало відомо, який курс долара закладуть депутати в бюджет на 2010 рік.