На початку 2019 року в Україні підняли мінімальну заробітну плату, яка на сьогодні становить 4173 гривні на місяць. Якщо рахувати, скільки з цієї суми йде на погодинну оплату праці, то отримаємо 25,13 грн. Звісно на ці гроші вкрай важко прожити місяць. експерти підрахували, скільки на мінімалку українці зможуть приготувати борщу.

У порівнянні з минулим роком, мінімалка збільшилась на 12%. Втім, підвищуючи мінімум навряд чи в уряді замислюються, як можна на ці гроші прохарчуватися, не кажучи вже про додаткові витрати на комуналку, транспорт, лікування і.д. До цього списку потрібно додати культурний розвиток та відпочинок.

На жаль, із постійним ростом цін на товари і послуги, не кожна українська сім’я може дозволити собі щодня купувати навіть необхідні продукти харчування, які з кожним місяцем лише дорожчають та обганяють за темпами росту прибутки українців.

Отож виходить, що місячної мінімальної зарплати одного члена сім’ї вистачить лише для того, аби щодня готувати борщ.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Індекс борщу

За даними експертів, за рік вартість української національної страви зросла на 30%.

Станом на січень цього року каструля борщу коштувала 74,01 грн, а весною - 74,76 грн, це 56 і 55 каструль відповідно (при мінімалці 4 тис. 173 грн).

Підрахувавши вартість борщового набору продуктів, в середньому на мінімалку можна приготувати 55 каструль борщу. Однак, навряд чи комусь захочеться їсти щодня одну й ту ж страву.

Нагадаємо, економісти розповіли, що коїться з гривнею та чого чекати найближчим часом.

Як повідомляв портал Знай.ua, експерти підрахували, на що українці витрачають найбільшу частину сімейного бюджету.

Також Знай.ua писав про те, що стало відомо, який курс долара закладуть депутати в бюджет на 2010 рік.