Двох поліцейських, підозрюваних у причетності до вбивства дитини з Переяслав-Хмельницького звільнили зі служби. Одного з них могли звільнити задовго до трагедії, і тоді її могло б і не бути.

Про це в середу, 5 червня, повідомив речник Національної поліції Ярослав Тракало, пише "Українська правда".

Тракало зазначив, що мова йде про Івана Приходько і Володимирі Петровце. За його словами, наразі звільнення зі служби є найжорсткішим дисциплінарним рішенням, яке можна було зробити до завершення суду.

"Керівництвом поліції прийнято рішення про звільнення підозрюваних в причетності до трагічної загибелі Кирила співробітників поліції. Це, власне, найжорсткіше дисциплінарне стягнення, яке можна було зробити в цій ситуації до завершення досудового розслідування Державним бюро розслідування та винесення рішення судом", - сказав Тракало.

У той же час, речник Нацполіції зазначив, що трагедії молго б і не бути, якби не одне рішення суду. Так, за його словами, один з підозрюваних свого часу не пройшов переатестацію, але відновився в реформованій Національній поліції через суд.

"Якби суд тоді не відновив його на роботі, можливо, ця трагедія і не відбулася", - зазначив Тракало.

Спікер Нацполіціі підкреслив, що тепер правоохоронці будуть чекати вердикту суду в цій резонансній кримінальній справі.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Нагадаємо, 5 червня в Переяслав-Хмельницькому поховали 5-річного Кирила Тлявова, якого застрелили поліцейські.

Як повідомляв портал Знай.ua, Аваков вперше прокоментував резонансне вбивство 5-річної дитини в Переяслав-Хмельницькому.

Також портал Знай.ua писав, що в містах України пройшли мітинги під будівлями управлінь поліції через смерть 5-річного Кирила.