У середу, 5 червня, в Переяслав-Хмельницькому попрощалися з 5-річним Кирилом Тлявовим, який помер у лікарні після стрілянини патрульних 31 травня.

Про це повідомляє Рoliteka.

Тіло дитини рідні забрали з київського моргу. Рідні хлопчика вбиті горем. Бабусю забрала швидка, батько весь час похорону перебував на межі втрати свідомості. У дворі і навколо будинку стояла повна тиша.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Попрощатися з Кирилом прийшли сотні людей. Біля місця, де куля поранила хлопчика, поклали іграшки та квіти. Їх також залишили біля міського відділу поліції.

Під час похорону дітям дарували красиві великі іграшки. Різнокольорові плюшеві ведмедики лежали на цвинтарних столах уперемішку з недитячими квітами - гвоздиками.

"Тут, на цьому кладовищі, зараз дуже непросто стояти", - сказав священик, який відспівував дитину.

Кілька сотень людей прийшли попрощатися з Кирилом. З-поміж них можна було розрізнити лише одну людину в поліцейській уніформі - Майю Бреславську, в. о. заступника начальника ГУ Нацполіції в Київській області.

Поліцейські допомогли купити маленьку труну в Києві. У самому Переяславі такої не знайшлося. Окрім того, правоохоронці зібрали для родини 115 тисяч гривень.

"Маємо визнати наші помилки. Але все залежить від людини, чи вона йде служити за покликом серця, чи справді хоче працювати. Я, наприклад, люблю стріляти зі зброї, але розумію, що в населеному пункті такого нізащо не можна робити", - каже Майя, йдучи за труною.

Люди переконані, що поліцейські "покривають" своїх колег.

"Поліції, меру - всім усе по барабану. Ось і результат", - розповіла жінка на виході з цвинтаря після похорону.

Нагадаємо, у вівторок, 4 червня, розпочалося засідання Голосіївського районного суду Києва у справі убивства 5-річного Кирила із Переяслав-Хмельницького.

Як повідомляв портал Знай.ua, 3 червня помер 5-річний хлопчик, у якого поліцейські вистрілили з вогнепальної зброї в Переяслав-Хмельницькому.

Також портал Знай.ua писав, що копи прострелили голову дитині. Хлопчика поранили в той момент, коли він гуляв біля будинку в Переяслав-Хмельницькому.