З приходом літніх канікул багато батьків замислюються, куди повезти дитину на відпрчинок. Якщо це сімейний - то їдуть до моря, або ж віддають своє чало на літо до бабусі. Проте, у кого немаж такої можливості, шукають дитячі табори відпочинку. І коли вибір зроблено, постає питання, як правильно організувати відпочинок своїй дитині та як правильно підготуватися.

Про це пише "kp.ua".

Коли можна відпускати дитину саму на відпочинок

По-перше, головне, щоб дитина була в тому віці, коли вміє обслуговувати себе сама: без нагадувань вмиватися, чистити зуби, причісуватися і може самостійно вимити голову, одягтися по погоді та скласти свої речі. І головне - стежити за своїми речами, документами, грошима тощо.

По-друге, все пройде добре, якщо ваша дитина товариська та легко знаходить спільну мову з іншими. Добре пристосовується до життя в колективі, не конфліктна та не має проблем з поведінкою.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

По-третє, добре, коли дитина не вибаглива у їжі. Багато дітей відмовляються їсти поза домом, або не можуть сприймати страви, приготовані не мамою.

По-четверте, буде цікаво та весело з іншими дітьми, коли дитина не надто привязана до маминого крила. Якщо ж ви бачите, що ваше чадо неможливо відірвати від батьків, ймовірно не слід поспішати залишати її надовго без вас.

Як правильно скласти валізу дитині

Що заборонено брати у дитячий табір

  • Колючо-ріжучі предмети, зброю і те, що може нею виступати (бейсбольні біти, нунчаки та ін).
  • Сірники/запальнички та ін
  • Вибухові речовини (петарди теж!).
  • Токсичні речовини, в т. ч. газові балончики для самозахисту та спреї від комах.
  • Алкоголь, цигарки (в т. ч. електронні).
  • Одяг з нецензурними написами і провокаційними принтами.
  • Лікарські засоби без рецепта лікаря. Якщо дитина приймає прописані препарати, їх разом з інструкцією по прийманню необхідно передати вожатому.

Важливо!

Речі в табір повинні бути підписані - незмивною маркером або нашитим ярликом. Чемодан і рюкзак теж. Це потрібно на випадок, якщо дитина щось загубить, або ж речі вкрадуть.

Телефон давайте недорогий, головне - це зв'язок, а не ігри. Планшет та іншу комп'ютерну техніку бажано не давати з собою, нехай діти відпочинуть від гаджетів.

Чи потрібні гроші з собою, залежить від табору. Якщо дитина їде в найближче передмістя, куди його привезуть на автобусі і в кінці зміни повернуть назад до школи, гроші можна не давати. Але якщо мова йде про поїздку через півкраїни до моря то можна дати з собою не велику суму та в дрібних купюрах.

Нагадаємо, українцям пояснили нові правила Українського правопису, та що потрібно вивчити заново.

Як повідомляв портал Знай.ua, школярам повідомили, який ще обовязковий предмет слід здавати на ЗНО.

Також Знай.ua писав про те, що згідно з рішенням МОН терміни вступної кампанії будуть скорочені порівняно з 2018 роком.