В даний час кожен восьмий українець отримує субсидію. Однак у цьому році скоротилося фінансування за рахунок держави на погашення комунальних витрат. Тому багато українців не отримають допомоги на оплату комуналки.

Про це повідомляють "Українські новини".

Обов'язковий відсоток платежу розраховується індивідуально для кожної сім'ї за встановленою формулою і залежить виключно від сукупного доходу сім'ї.

Це можна зробити наступним чином: сукупний дохід розділити на всіх жителів квартири (будинку) і обчислити таким чином, середній дохід на одного члена сім'ї. Отриманий результат розділити на прожитковий мінімум в залежності від опалювального (з 1 жовтня по 30 квітня) або неопалювального (з 1 травня по 30 вересня) сезону, ще раз розділити на коефіцієнт 2 і помножити на 15. Так можна дізнатися обов'язковий відсоток платежу.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Кому не дадуть житлову субсидію

Особам, які здіснили протягом року покупку на суму понад 50 тисяч гривень або вступили у прао власності на земельну ділянку чи будинок, відмовлять в субсидії.

Також не зможуть оформити знижку від держави на оплату компослуг українці, які мають у власності автомобіль, або мають більш як за два місяці заборгованість з оплати ЖКГ послуг.

Які документи потрібно подати для оформлення субсидії

Для звернення за місцем реєстрації на отримання субсидії необхідно мати при собі:

  • заява про призначення житлової субсидії
  • декларацію про доходи та витратах осіб, (разом проживають)
  • договір найму (оренди) житла і довідки про доходи
  • довідки про доходи (у разі зазначення у декларації доходів, інформація про які відсутня в ДФС, ПФУ)

Нагадаємо, субсидіантам розповіли, як не оплачувати космічні суми у платіжках.

Як повідомляв портал Знай.ua, в Нафтогазі повідомили про подорожчання газу у червні. А от у липні ціни знову збираються знизити.

Також Знай.ua писав про те, що у Зеленського розповіли, коли в Україні може змінитися ситуація з тарифами.