В Україні субсидіанти, які станом на травень мали переплату, а вже в червні отримали платіжки з боргами. Що робити в аткому випалку та як розрахуватися за компослуги правильно?

Спеціалісти пояснюють, що у такому випадку громадяни мають право вимагати перерахунку.

Так, борги можуть утворитися тільки в тому випадку, якщо ще до жовтня 2018-го родина мала неоплачені рахунки і з того моменту так і не погасила борг.

пенсіонери

Також ймовірно, чому в платіжках більші суми, може бути те, що українці могли витратити комунальні послуги понад норми споживання. У всіх інших випадках, як повідомили представники уряду, українці з субсидіями не повинні були отримати платіжки з боргами, при цьому частина постачальників неправильно порахувала борг.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Якщо була переплата, а в червні з'явився борг, це привід для одержувачів житлових субсидій вимагати у газовиків, тепловиків і інших постачальників комунальних послуг перерахунку", – повідомляють у відомстві.

оплата комунальних

Що буде з субсидіями після завершення експериментальної системи "гроші на руки"?

Глава Міністерства соціальної політики України Андрій Рева заявив, що в Україні безготівковий і готівковий механізми монетизації субсидій будуть існувати і надалі.

оформлення субсидій

За його словами, в бюджеті заклали достатньо коштів, які покриють витрати. Опалювальний період показав, що як готівкова, так і безготівкова форми субсидій і далі продовжать працювати.

Нагадаємо, українцям пояснили, чи можуть відібрати житло за борги по комуналці.

Як повідомляв портал Знай.ua, в Нафтогазі повідомили про подородчання газу у червні. А от у липні ціни знову збираються знизити.

Також Знай.ua писав про те, що у Зеленського розповіли, коли в Україні може змінитися ситуація з тарифами.