Через борги за комунальні послуги українців можуть позбавити житла або примусово продати його. Сума заборгованості повинна становити всього 20 мінімальних зарплат – 84 тис грн. Про це повідомив експерт з питань ЖКГ Андрій Нікончук, передає "Обозреватель".

За його словами, ймовірність такого рішення боргового питання існує завжди.

"Формування боргу за несплату за житлово-комунальні послуги може призвести до того, що після досягнення умовного психологічного бар'єру, який встановлюється постачальником послуги, він може порушити судове провадження. На предмет стягнення з боржника цієї заборгованості", – заявив Нікончук.

Також він додав, що з метою забезпечення виконання позову, постачальник комунальних послуг зможе попросити суддю накласти арешт на майно.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

"І якщо у відповідача не буде реальних коштів для погашення заборгованості, суд може накласти стягнення на це майно. Іншими словами, забезпечити реалізацію на аукціоні квартири та сплату боргу за ЖКП", – підкреслив експерт.

Нагадаємо, що Володимир Зеленський зможе кардинально підійти до питання тарифів для українців тільки після парламентських виборів.

Як повідомляв портал Знай.uа, українцям обіцяють, що у липні 2019 року вартість блакитного палива знову знизиться.

Також портал Знай.uа писав, що українцям детально розповіли про механізм призначення субсидій на неопалювальний сезон.