У Києві демонтують близько 100 літніх майданчиків ресторанів, які їх власники встановили незаконно. Більшість з терас заважають проходу пішоходів.

Про це повідомляють в прес-службі КМДА.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Відомо, що з початку червня столична влада демонтувала вже 58 "літників", а всього підлягало знесенню 157.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

"Правил благоустрою передбачено, що мінімальний прохід для пішоходів на тротуарі повинен становити не менше 50% від ширини тротуару і не менше 1,8 м. Крім того, щоб не створювати незручності для пішоходів, літні веранди не повинні бути на перехрестях і поруч з метро", – розповів начальник Департаменту міського благоустрою Тарас Панчий.

За даними "Київблагоустрою", у столиці всього 987 літніх майданчиків, з яких всього 324 встановлені за всіма правилами, сплачують внесок у міськбюджет і мають всю документацію.

Нагадаємо, що у Києві Рибальський міст, який кілька років був перекритий для автомобілів, повністю перекрили для пішоходів: нещодавно біля нього встановили паркан і табличку, яка інформує про майбутні будівельних роботах.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", у Києві почали масштабну реконструкцію транспортної розв'язки і Шулявського мосту – рух по ньому було повністю перекрито, а робітники почали демонтаж конструкцій.

Також портал "Знай.uа" писав, що київська мережа ресторанів "Козирна карта" перестала працювати — офіс компанії закритий. Закладами керують їх власники, карти перестануть діяти.