Україна входить у п'ятірку країн, де громадяни левову частину своїх прибутків витрачають на алкоголь та цигарки.

Про це повідомив голова Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

алкоголь

Дорошенко уточнив, що середня вартість горілки в обсязі 0,5 літра за офіційними даними становила 82 грн. Такі дані були зафіксовані на кінці березня поточного року. Якщо в Україні підвищиться акциз до мінімального розміру аналогічного збору в Європі, то такий же обсяг горілки коштуватиме 91 грн.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Також голова Асоціації пояснив, що нинішня ціна горілки в Україні в перерахунку на європейську валюту становить 2,8 євро. Якщо врахувати купівельну спроможність українців та те, скільки вони щомсяця віддають за алкогольні напої, то виявляється, що ми опинились в п'ятірці лілерів серед єаропейських країн.

За даними Міністерства сільського господарства США Україна в процентному співвідношенні українці витрачають на алкоголь більше всіх – 8% від сімейного доходу.

Нагадаємо, з липня 2019 в Україні різко підскочать ціни на цигарки. Так, найдешевша пачка буде коштувати від 25 гривень.

Як повідомляв портал Знай.ua, також українцям повідомили про здорожчання алкогольних напоїв.

За пляшку горілки доведеться віддати на 10% більше, приблизно ж на стілки подорожчає і вино.

Також Знай.ua писав про те, що в Україні збільшать штрафи за паління в громадських місцях. Також під санкції потрапить реклама тютнових виробів та їх продаж.