Глава української делегації в Тристоронній контактній групи в Мінську Леонід Кучма пояснив, що мав на увазі, коли говорив про те, що "стріляти у відповідь ніхто не повинен".

Про це Кучма сказав на брифінгу в Адміністрації президента, пише Українська правда.

Експрезидент вважає, що українські війська під час режиму тиші на Донбасі не повинні відповідати на провокаційні обстріли" з цивільних об'єктів.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Також він додав, що під час зустрічі домовились до 19 червня підготувати всі необхідні документи, що підтверджують вжиття заходів щодозабезпечення режиму тиші на сході України.

Популярні новини зараз
Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

Кучма каже, що умова "не стріляти" має стосуватися виключно "провокаційних обстрілів".

Леонід Кучма

"Коли приїжджає якась установка або в дитячий сад, або будинок, або взагалі в населений пункт і веде обстріл наших територій. Скажіть будь ласка, ми можемо, якщо бачимо, що це з такого, дитячого, умовно кажучи, саду, ми можемо давати відповідь?", – пояснив представник України.

Також він пояснив, як на його думку, повинні військові відповідати вогнем на атаку противника.

Так Кучма зазначає, що це має відбуватися, "коли йдуть бойові дії на відповідній території, де немає таких населених пунктів".

Донбас

На питання, чи йдеться про те, що українська сторона пропонує не відповідати тільки на ті обстріли, які йдуть по цивільних об'єктів на неконтрольованої території, представник тристоронньї групи відповів:

"Абсолютно, коли ми чітко повинні розуміти, що це провокаційні обстріли".

Нагадаємо, Україна втратила ще одного героя. Серце жителя Львівщини зупинилося під час ворожого обстрілу на Донбасі.

Як повідомляв портал Знай.ua, у Зеленського чітко пояснили слова Кучми про зняття блокади з Донбасу

Також Знай.ua писав про те, що Кучма в Мінську озвучив вимоги Зеленського по Донбасу.