Представник України в тристоронній контактній групі, колишній президент Леонід Кучма заявив, що Україна не вводила блокади непідконтрольних територій Донбасу. На брифінгу він заявив, що це "тимчасова заборона переміщення вантажів через лінію дотику".

За словами Кучми, у теперешній час "сотні і тисячі громадян щоденно переходять через пропускні пункти" на Донбасі. Кожен з них має право перевезти до 50 кілограмів товарів.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Леонід Кучма
Леонід Кучма

Варто відзначити, що напередодні представник ОБСЄ Мартін Сайдик підкреслив, що Україна запропонувала зняти блокаду Донбасу. Така заява викликало бурхливі обговорення серед українців. Вони вимагали у Володимира Зеленського дати офіційний коментар з приводу цього і попереджали, що торгувати з окупантами все одно, що фінансувати тероризм.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"
Показати ще

Повідомлення щодо торгівельних обмежень з ОРДЛО, тобто рішення РНБО щодо невідкладних заходів із протидії гібридним...

Geplaatst door Iuliia Mendel op Donderdag 6 juni 2019

А в четвер, 6 червня, прес-секретар президента України Юлія Мендель написала на своїй сторінці в Facebook, що "відповідні обмеження, крок за кроком, можуть бути зняті тільки - підкреслюємо - у відповідь на поступове повернення в українське правове поле". Крім того, Мендель заявила, що слова Кучми про припинення вогню на Донбасі "вирвали з контексту", і насправді колишній президент мав на увазі, що скласти зброю повинні обидві сторони.

Нагадаємо, Кучма в Мінську озвучив вимоги Зеленського по Донбасу.

Раніше Знай.uа повідомляв, Кучма подарував надію в'язням Кремля.

Також Знай.uа писав, Зеленський назвав точну дату переговорів з Росією.