Національна служба здоров'я України збирається деактивувала тисячі декларації, які українці уклали з сімейними лікарями.

Про це повідомили у прес-службі НСЗУ в Facebook.

Причиною такого рішення стало те, що жителі Ірпеня (Київська обл) неправильно здійснил укладання договорів.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Перевірку в Ірпені влаштували через звернення законного представника дитини, який намагався оформити на нього декларацію і виявив, що вона вже заповнена в іншій установі. Після цього випадку в квітні 2019 року була проведена верифікація 16 703 декларацій.

декларації з лікарем

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Зокрема, деякі екземпляри декларацій не були взагалі роздруковані з електронної системи охорони здоров'я і велику їх кількість особисто не підписали пацієнти. Тобто декларація є, в базі числиться, а підпис громадянина відсутній.

Національна служба здоров'я України деактивувала в електронній системі 10244 декларації про вибір лікаря.

Як пояснили представники НСЗУ, ці медустанови отримували фінансуання за кожного пацієнта, деякі як виявилось мали по кілька договорів з різними медзакладами.

Крім того, слід регулярно здійснювати верифікацію даних в електронній системі, щоб уникнути подвійної оплати, а також вчасно відключати облікові записи померлих тощо.

Нагадаємо, Уляна Супрун відповіла на скарги українців, чому відсутні ліки.

Як повідомляв портал Знай.ua, у Супрун зізналися, кому допомогла реформа медицини.

Також Знай.ua писав про те, що Супрун пояснила, кому потрібен медичний канабіс в Україн