Столиця готується до щорічного проведення Маршу Рівності Київпрайд, який повинен відбутися в неділю, 23 червня. Це мирна правозахисна демонстрація, яка є реалізацією ЛГБТ-спільноти права на мирні зібрання, свободу слова і самовираження. У цьому році основною темою КиївПрайду стала "Свобода. Єдність. Боротьба", а головним гаслом - "Наша традиція - це свобода!".

Кожен рік Марш Рівності стикається з нерозумінням, засудженням і дискримінацією. І в цей раз не обійшлося без критики. Народний депутат України Ігор Мосійчук, який вийшов з РПЛ, звернувся в Окружний адмінсуд Києва з вимогою заборонити проведення Маршу Рівності.

Нардеп упевнений, що КиївПрайд "травмує психіку українських дітей і ображає всіх українців".

Сказав - зробив! Вчора, з Божою поміччю, подав в Окружний адміністративний суд м. Києва позов до КМДА, в якому вимагаю...

Geplaatst door Ігор Мосійчук op Donderdag 6 juni 2019

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

На сайті суду наголошується, що зараз вирішується питання про відкриття провадження за даним адміністративним позовом.

Заява Ігоря Мосійчука обурила травесті-діву Монро, яка багато років підтримує Марш Рівності та ЛГБТ-спільноту.

Травесті-діва Монро

Як повідомила вона "Знай.uа", вимога нардепа виглядає дивно, враховуючи чутки про сексуальну орієнтацію деяких його колег.

"Щодо Мосійчука та інших борців з ЛГБТ-рухом - час цих неандертальців і дикунів плавно, але впевнено йде! Чому я нескінченно рада. І якщо врахувати, що його екс-керівник - це, мабуть, найбільш обговорювана політична фігура в Україні у розрізі належності до осіб гомосексуальної орієнтації, то подвійно дивно спостерігати метушню цього персонажу", - прокоментувала Монро.

Вона зазначила, що Марш підтримується всією розвиненою і прогресивною частиною світового співтовариства, до якої і намагається приєднатися Україна.

"Тому можу лише порадити депутатам, які переживають за мораль і честь, тільки приєднатися", - додала Монро.

Нагадаємо, раніше травесті-діва поділилася своєю думкою про Зеленського і важливість майбутнього КиївПрайду.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Ігор Мосійчук виступив проти проведення КиївПрайду.

Також "Знай.uа" писав, що у Радикальній партії розповіли деталі конфлікту між Мосійчуком і Ляшком.