Про це 9 червня повідомив начальник управління екологічного контролю державної екологічної інспекції Центрального округу Олександр Позняков.

Експерти взяли проби води, щоб з'ясувати речовина потрапила в Рось в Корсунському районі. Результати стануть відомі 10 червня під час прес конференції в Корсуні.

На період проведення аналізів в річці Рось заборонили купатися і ловити рибу.

В Винницкой области грузовик с химикатами улетел в реку: нечистоты несёт течением на Киев

Geplaatst door Информатор Киев op Zondag 9 juni 2019

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Астролог побачив у травні "лихо" для України Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

А еколог Володимир Борейко в коментарі виданню "УНН" висловив думку, що територію забруднення треба оголосити зоною лиха.

"Сама хвиля цієї отрути піде. Вона ж не просто проходить, як через трубу. Вона залишається на дні, на берегах, налипає на водорості... Речовина залишається і отруює все. Я думаю, що принаймні тиждень, може більше треба проводити дослідження і говорити. Треба оголошувати це зоною екологічного лиха. Рятувати, якщо необхідно, не пускати людей", - наголосив еколог.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

За словами експерта, якщо на вулиці спекотно і душно, насамперед не можна пускати людей купатися в забруднені отрутохімікатами у водойми, особливо дітей. Еколог додав, що без формули інсектициду не зможе, напевно, сказати про те, наскільки він може виявитися шкідливим для життя людини.

"Якщо інсектицид знищує комах, він може знищувати і людей теоретично. Якщо люди, скажімо, будуть пити воду, або її будуть пити тварини. Але щоб говорити щось конкретне, потрібна формула", - зазначив він.

Наразі проводять роботи органами ДСНС із вилучення з водного об’єкта контейнерів з небезпечним хімікатом.

Нагадаємо, Українці назвали головних фаворитів на парламент

Як раніше повідомляв "Знай.ua", газові махінації Бойка показали Зеленському, українці в люті

Також "Знай.ua" писав про те, що трагедія під Горлівкою нажахала українців: вибух скалічив 16-річного підлітка, страшно глянути, фото 18+.