Дослідники проаналізували мільйони прізвищ і з'ясували, яка є найпоширенішою в Україні.

Цим цікавим дослідженням займалися чеські лінгвісти, і ось до яких висновків вони дійшли.

Про це повідомляє "Сьогодні".

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Лідером виявилося прізвище Мельник. Його носії найчастіше проживають на заході України. Зараз Мельників налічується понад 174 тисяч.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Олександр Мельник - відомий український художник

Друге місце – у Шевченка. Зустріти людей з таким прізвищем можна у всіх регіонах. Примітно, що в 1990-і це прізвище лідирувало.

Андрій Шевченко - футболіст

На третьому місці розташувалася прізвище Бойко.

Юрій Бойко - політик

Лінгвісти також з'ясували, що найпоширеніше прізвище в Польщі – Новак, в Німеччині – Мюллер, в Італії – Россі, у Франції – Мартін, а в Англії – Сміт.

Нагадаємо, українці відзначили День друзів. Свято є популярним навіть незважаючи на те, що не має офіційно статусу. Святкують у всьому світі, атепер і в Україні його 9 червня.

Як повідомляв раніше Знай.ua, астрологи назвали ідеальне ім'я для дитини за знаком Зодіаку.

Також портал Знай.ua писав, що на зміну Даздрапермам і Владленам прийшли Гектори та Тільди: як зірки називають своїх дітей