Цього року літо в Україні буде аномальним. Через значні зміни клімату воно триватиме не три місяці, як зазвичай, а лише два.

Одна з провідних співробітниць Гідрометцентру інституту України Вазіра Мартазінова розповіла, що чекає українців влітку.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Загалом тривалість літа в Україні скоротилася з трьох до двох місяців. Наше літо стало коротше. Воно починається з середини червня і закінчується у середині серпня", - розповіла кліматолог.

погода в Україні
погода в Україні

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Перший місяць літа почнеться похолоданнями і короткими дощами, а з другої декади прийде справжня спека. Стовпчики термометрів з 14−15 червня перевалять за відмітку в 30 градусів тепла.

Саме в липні спекотна погода протримається довше і цей місяць стане найбільшим жарким. Місяць також розпочнеться з прохолодної погоди. А вже з 6-7 числа повернеться сильна спека: +27+32 градуси, яка затягнеться щонайменше на тиждень – до 17 липня.

Дощова погода
Дощова погода

У серпні температура повітря опуститься до +19 +22 градусів і нижче, почнуться дощі. Вже з 10 серпня температура різко почне падати до +19+22 градусів і нижче. Закінчиться літо в Україні прохолодною погодою і дощами.

Нагадаємо, зливи та заморозки до 5 градусів: погода в червні перетворить життя українців на справжній хоррор.

Як повідомляв Знай. ua, аномальна погода в червні випробує нерви українців.

Також портал Знай. ua писав, як пережити спеку з допомогою корисних порад фахівців.