Торгові конфлікти між країнами є головною загрозою для світового економічного зростання.

Таку заяву зробила директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард після завершення зустрічі міністрів фінансів і глав центробанків країн G20 у Фукуоці, Японія, - передає "Сьогодні".

За її словами, сьогодні світова економіка демонструє попередні ознаки стабілізації і є перестпективи для подальшого зростання. Втім читуація може змінитися, якщо раптово виникне торгове напруження.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

торгівля

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

За оцінками МВФ, взаємні тарифи США і Китаю можуть знизити рівень світового ВВП на 0,5 п.п. у 2020 році або приблизно на 455 млрд доларів.

Також ризик для свотової економіки полягає в тому, що, за словами Лагард, ринки, що розвиваються залишаються уразливими для різкої зміни умов на фінансових ринках. При дуже низьких процентних ставках рівні боргу зростають у багатьох країнах.

Тому, щоб не виникло певних ризиків, потрібно насамперед зберегти сприятливі ринкові відносини між державами.

У квітні Міжнародний валютний фонд знизив прогноз зростання світової економіки до 3,3% у 2019 році.

Нагадаємо, в українців відберуть житло за несплату комуналки.

Як повідомляв Знай. ua, на що українці спускають нечувані суми.

Також Знай. ua писав, що українці можуть собі дозволити на мінімалку.