У Чорнобильській зоні відчуження після аварії на ЧАЕС народилася і виросла єдина дитина.

Дівчинка, що народилася в Чорнобильській зоні відчуження після ядерного вибуху 1986 року, перетворилася на красиву молоду жінку. Зараз Марії Совенко 19 років, вона є київською студенткою і не має проблем зі здоров'ям, пише Daily Mirror.

Читай Знай. ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Дивовижна історія Марії не фігурувала в телевізійному галасі навколо фільму НВО "Чорнобиль", але вона вважається "символом Чорнобильського відродження" після катастрофічного вибуху.

Марійки потрапила в заголовки 19 років тому, коли стала першою і єдиною дитиною, яка народилася і виросла поблизу реактора №4. Дівчина росла біля Чорнобиля, оскільки її батькам відмовили в альтернативному житлі і вони вирішили залишитися в 30-кілометровій зоні.
"Але їх переслідували і звинувачували у "вбивстві" їхньої дочки", – йдеться в матеріалі.

Маша харчувалася рибою, яку її батько ловив у річці, від якої тріщали лічильники Гейгера, і пила молоко від місцевих корів.

"У мене все добре, я працюю. Забезпечую себе, ось і все", – сказала дівчина журналістам у коментарі.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

За словами мами Марії Лідії Совенко, її дочка цілком здорова.
"Люди тут вірять, що Маша є символом Чорнобильського ренесансу, знаком від Бога, вони інтерпретують це як благословення, як сигнал, що життя повертається до цього закинутого місця", - каже Лідія.