Після виходу популярного серіалу НВО «Чорнобиль» британська актриса і сценарист Карла Мері написала в Twitter про те, що розчарована серіалом, тому що в ньому немає темношкірих акторів.

Користувачі висміяли її твіт, а в коментарях в основному радили дівчині вчити історію і пояснювали, що темношкірий ліквідатор у Чорнобилі виглядав би недоречно. Однак потім знайшовся темношкірий хлопець на ім'я Ігор Хіряк - він був ліквідатором аварії на ЧАЕС.

У 1985 році Ігор потрапив у 210 понтонно-мостову бригаду-об'єднання інженерних військ України, яке базувалося в Києві. До складу бригади входила і частина № 75110, де і служив Ігор. Саме ця військова частина займалася ліквідацією Чорнобильської катастрофи з квітня 1986 до листопада 1990 року.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

26 квітня 1986 генерал-полковник Осіпов наказав солдатам попрямувати в район Чорнобиля і навести понтонний міст через Прип'ять, щоб потім евакуювати жителів. Полк у протигазах знаходився на відстані близько чотирьох кілометрів від електростанції.

У тому ж році командир частини полковник Іван Язівського нагородив Хіряка подячною грамотою за «зразкове виконання боргу перед Батьківщиною». Після служби Ігор повернувся в Череповець, де живе і зараз. Фотографії з Чорнобиля він виклав в соцмережу до 30-річчя Чорнобильської трагедії в 2016 році.

Нагадаємо, серіал "Чорнобиль" змусив справжніх ліквідаторів заговорити.

Як повідомляв портал Знай.ua, HBO випускає останню п'яту серію міні-серіалу "Чорнобиль", який б'є світові рекорди популярності.

Також портал Знай.ua писав, що українці помітили цікавий "ляп" у серіалі "Чорнобиль", про який знають тільки місцеві.