Зростаюча популярності серіалу "Чорнобиль" виробництва компанії HBO спровокувала туристичний бум в Україні - попит на екскурсії в Зону відчуження ЧАЕС виріс на 30-40%.

Туристичні фірми встигли вже зорієнтуватися і пропонують спеціальні тури локаціями, присутніми в серіалі. Про це пише Reuters.

Представники турфірми SoloEast заявили, що в травні поточного року кількість туристів зросла на 30%, а на літо заброньовано на 40% більше місць.

Компанія Chernobyl Tour повідомила про зростання попиту на екскурсії на 30-40% після виходу серіалу. Фірма пропонує спеціальний тур локаціями.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Екскурсоводи також зазначають, що відвідувачі все частіше запитують про місця і події, про які вони дізналися завдяки серіалу.

Тури англійською мовою в середньому коштують 100 доларів (близько 2,7 тис грн) на одну людину. Щорічно зону відвідує понад 70 тисяч туристів, більшість з яких іноземці.

В управлінні туризму Київської міської адміністрації повідомили, що київська влада разом з представниками бізнесу хочуть зробити комплексний тур по місцях зйомок і подій серіалу.

Передбачається, що тур стартує в Києві, де відвідувачам покажуть місця, зображені в серіалі, а фіналом стане подорож в Зону відчуження. Там проведуть екскурсію вулицями Прип'яті, а потім привезуть відвідувачів до ЧАЕС і в Чорнобиль.

Нагадаємо, серіал "Чорнобиль" змусив справжніх ліквідаторів заговорити: чи впізнали себе герої.

Як повідомляв портал Знай.ua, НВО "воскресила" Чорнобиль.

Також Знай.ua писав, в мережі знайшли темношкірого ліквідатора аварії на Чорнобильській АЕС