Міністерство екології закликало українців, які відпочивають біля узбережжя Одеси,утриматися від купання і вживання свіжої риби та морепродуктів.
Через дивний зелений колір морської води, зокрема біля узбережжя Одеси, який називають "цвітінням" моря, фахівці Мінекології звернулися із закликом до відпочиваючих - не купатися у морі і не вживати наразі свіжу рибу та морепродукти. Про це йдеться на сторінці відомства у Facebook.

"Наразі в прибережній зоні Чорного моря спостерігається надмірний розвиток ціанобактерій, зокрема нодулярії Nodularia spumigena. Ця водорість містить в собі токсин нодулярин, який може викликати алергію у людей. Тому закликаємо в найближчі дні не купатися і не їсти свіжу рибу і морепродукти, зокрема мідії", - наголошується в зверненні.

Морські біологи вважають причиною такого бурхливого цвітіння водорості в цьому році спекотну погоду. На думку фахівців, також впливає на "цвітіння" моря стан очисних споруд, адже "недоочищені стічні води несуть додаткові "вітаміни" для розвитку ціанобактерій".

«ЦВІТІННЯ» Чорного моря Море – як зелене смуззі… Наразі в прибережній зоні Чорного моря спостерігається надмірний...

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще
Geplaatst door Міністерство екології та природних ресурсів України op Zondag 9 juni 2019