Почесний патріарх Православної церкви України Філарет вирішив скликати "помісний собор" Київського патріархату. З такою гучною заявою Філарет виступив перед початком форуму "За Українську Православну Церкву! За Київський Патріархат!", повідомляє Політека.

За словами Філарета, він не приймає Томос, оскільки не ознайомився з його змістом перед його видачею Україні.

"Цей Томос ми не приймаємо тому, що ми не знали змісту Томосу, який нам дали. Якщо б ми знали зміст, 15 грудня не голосували б за автокефалію. Тому що нам не потрібно переходити з однієї залежності на іншу", - заявив він.

Предстоятель УПЦ КП Патріарх Філарет
Предстоятель УПЦ КП Патріарх Філарет

За словами Філарета, якщо б в УПЦ КП знали зміст томосу, то ніхто б не голосував за нього, оскільки документ закріплює перехід з однієї залежності на іншу.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Московський патріархат служить інтересам Москви, ПЦУ служить грекам. А хто буде служити Україні?" - задався питанням він.

"Ми скликаємо помісний собор, на якому не ухвалимо рішення того собору, який був 15 грудня 2018 року. Значить, він для нас не є обов'язковим. Цим ми покажемо, що Київський патріархат був, є і буде. Собор ми скликаємо на 20 червня", - сказав Філарет.

Томос в Україні
Томос в Україні

Нагадаємо, Філарет на синоді повстав проти Єпіфанія.