У Росії зросла до 27% кількість тих, хто хоче, що Донецька та Луганська область став частиною їхньої держави. Про це свідчать результати опитування "Левада-Центру" за травень 2019 року.

Варто відзначити, що у цьому році настрої населення стосовно "приєднання" українських територій до Росії повернулися до 2014 року. Тоді 26% хотіли бачити на карті РФ Донецьку та Луганську область. У березні 2014 року цифри були ще більш вражаючими - за анексію сходу України висловлювалося 48% росіян.

Донбас
Донбас

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Варто відзначити, що з травня 2014 року в опитуванні лідирує позиція, що так звана "Новоросія" повинна стати незалежною державою. У травні 2019 такої точки зору дотримувалися 29% респондентів, 5 років тому - 36%.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Ще 17% хочуть, "щоб південний схід України залишався частиною України, але отримав більшу незалежність від Києва". При цьому лише 14% росіян вважають, що Донеччина і Луганщина повинні бути в складі України, на тих же умовах, що й до війни.

Нагадаємо, у російському порту прогримів потужний вибух.

Раніше Знай.uа повідомляв, під Львовом на земельних ділянках для військових виявили дохлий "сюрприз".

Також Знай.uа писав, з'явилося потужне відеозвернення українського воїна, родом з Донбасу.