У групі 1+1 media обурені відмовою у відновленні прокатного посвідчення на серіал Свати. Державне агентство України з питань кіно (Держкіно) відмовило медіахолдингу 1+1 media у видачі прокатного посвідчення на показ другого сезону серіалу Свати. Холдинг планує оскаржувати це рішення в суді. Про це йдеться у повідомленні на сайті.

У холдингу 1+1 media відзначили, що експертна рада Держкіно не пояснили ситуацію. На голосуванні відмовилися видавати дозвіл, не пояснюючи позицію.

актори серіалу "Свати"
актори серіалу "Свати"

"Ми запитали у Держкіно письмові картки експертів з мотивами голосування - нам обіцяли їх надати", - розповіла директор юридичного департаменту компанії Тетяна Смирнова.

Холдинг 1+1 media вважає рішення політично мотивованим і незрозумілим, чому об'єктом публічних нападок став український продукт.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Нам як і раніше незрозуміло, чому об'єктом публічних нападок став український продукт… Але нам очевидно, що зараз і продукт, і телеканал 1+1, і саме головне – експертів – намагаються використати в якості політичного інструменту для передвиборчої маніпуляції з однією метою – пройти в парламент", – сказано у повідомленні.

Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

Нагадаємо, що раніше окружний адміністративний суд Києва виніс вирок щодо справи заборони телесеріалу "Свати". Серіал дозволили для показу в Україні.

Як повідомляв портал "Знай.ua", популярна актриса, виконавиця головної ролі у відомому серіалі "Свати" Анна Кошмал показу шанувальникам, як виглядає без макіяжу.

Також "Знай.ua" писав, Верховна Рада України нарешті визначилася із датою інавгурації новообраного президента Володимира Зеленського.