Зведення чисельності військових в частинах і підрозділах української армії до "оптимальної кількості", про яку заявив глава Генштабу Збройних сил України Руслан Хомчак, пов'язане з нестачею людей.

Про це стало ясно зі слів експерта Михайла Жирохова.

ЗСУ
ЗСУ

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Передає "Сегодня"

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Хомчак визнав, що людей у нас немає. Скорочення не буде. Просто тих людей, які є, перерозподілять. Ситуація така, що за штатним розкладом не всі посади зараз зайняті. Приміром, йде бригада на ротацію на Донбас, і ці штатні посади займають за рахунок тиловиків, за рахунок інших частин", – говорить експерт

Поки важко говорити про те, як пройде перерозподіл. Судячи з усього, скоротять саме батальйони

ЗСУ
ЗСУ

"Це вирішується на рівні Генштабу. Є штатний розклад, наприклад, бригада – 6 000 осіб. Повинно бути три батальйони, повинні бути Частини забезпечення, повинна бути бригада артилерійської групи, повинна бути танкова рота. Привести її до оптимальної кількості – це якісь підрозділи зменшити. Наприклад, бригаді покладені три батальйони, з них потрібно зробити два", - стверджує Жирохов.

За його словами, поки невідомо, чим це обернеться для ЗСУ і боєздатності армії.

"Якщо вони зменшать штатний розклад і зону відповідальності, то тоді це тільки плюс. Але тоді на фронт треба буде виводити не чотири бригади, а п'ять-шість. У нас ротація діє за принципом п'ять-сім: сім місяців на лінії фронту, п'ять місяців в тилу. Або зменшити час ротації, бо треба людей десь брати. Вони будуть не сім, а вісім-дев'ять місяців стояти на фронті, а це завжди в мінус", - підсумовує експерт.

Нагадаємо, ЗСУ та "ЛДНР" зійшлися в запеклому поєдинку на Донбасі

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Українські герої за крок від перемоги, рідну землю виривають по клаптику

Також "Знай.ua" писав про те, що Зеленський пригрозив Путіну через обстріли на Донбасі