Останнім часом українці стали частіше відвідувати Єгипет, що розташований на північному сході Африки та Синайському півострові в Азії. Однак не всі з українських туристів добре обізнані з історією цієї країни, а даремно. Адже там багато дуже цікавого! Про дещицю з того розкажемо сьогодні. Зокрема, йтиметься про особливе ставлення єгиптян до взуття.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Упродовж тривалого часу єдиним видом взуття у стародавніх єгиптян були сандалі зі шкіри або листя папірусу. Таке взуття мало дуже просту форму - лише підошва, до якої кріпилися два ремінця. Один ремінець починався біля великого пальця і поєднувався з іншим, що охоплював підйом ноги. Через це взуття нагадувало стремено.

А загалом стародавні єгиптяни частенько ходили босоніж. Так робили навіть фараони! Для цього навіть були спеціальні слуги, які носили сандалії за правителями. Іноді на підошви сандалій знатних осіб наносили портрети їхніх ворогів чи писали ворожі імена. У такий спосіб господар сандалій під час ходіння «топтав» своїх ворогів.

Популярні новини зараз
Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

У царських гробницях археологи неодноразово знаходили золоті сандалі. Однак поки ще не з'ясовано - чи використовувалося таке взуття за життя власників, чи воно було лише приналежністю похоронного обряду? Бо тоді сандалі вважалися одним із тих предметів, які знадобляться людині в загробному житті.

Нагадаємо, що дослідники з'ясували, навіщо єгиптяни ховали дітей в горщиках. Дана традиція поставила багатьох у глухий кут.

Як повідомляв портал "Знай.ua", що археологи розпечатали піраміду фараона і оніміли: стародавні слайди, допоможуть розгадати безліч загадок історії.

Також портал "Знай.ua" писав, що робити, коли немає грошей на Туреччину та Єгипет. Найкращі місця для літньої відпустки в Україні.