Єгипетські історики, вероятние всього, здійснили досить потужне відкриття всередині гробниці давньоєгипетського фараона Унаса. Знахідку експерти назвали унікальною.

Унас – дев'ятий і останній правитель п'ятої династії Єгипту доби Давнього царства, який наказав побудувати піраміду в селищі Саккара, пише портал "Політека".

Вчені виявили всередині піраміди кілька прямокутних гробниць, відомих як мастаби, розповів у своїй авторській програмі для Amazon Prime "Єгипет крізь століття" режисер і єгиптолог Кертіс Райан Вудсайд.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

За його словами, мастаби було побудовано для самого і фараона і для королівської сім'ї. Однак, не менш унікальним є й інше відкриття. В одній з гробниць було виявлено історичні свідоцтва – таблички з написами, які розповідають про події того часу.

"Це папіруси царя Унаса і вони ведуть до його піраміди, першої піраміди з написами всередині і гробницями для його дітей", - заявив Кертіс Райан Вудсайд.

Частину написів експертам вже вдалося розшифрувати. Вони свідчать, що фараон правив Єгиптом, коли несподівано вибухнув голод, але тривав він не довго, бо прийшов Унас і побудував канали.

Нагадаємо, у Харкові з'явилася нова фінансова піраміда.

Як повідомляв Знай.uа "Око смерті" Нібіру зітре нас з лиця Землі за лічені години.

Знай.uа писав, Кінець світу замість відпустки: визначено точну дату Апокаліпсису.