Актора серіалу "Свати" Федора Добронравова, який відразу після скасування заборони на в'їзд в Україну вирушив з гастролями в окупований Крим, більше не перебуває в "чорному списку" осіб Міністерства культури України.

Оновлений список оприлюднено на сайті міністерства. Прес-секретар Мінкульту Юлія Даценко в коментарі "Українській правді" повідомила, що актор Федір Добронравов виключений з "чорного списку" згідно з рішенням суду, яким Добронравову скасували заборону на в'їзд в Україну і дозволили знову ретрансляцію фільмів з його участю.
Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"В даному конкретному випадку ми отримали рішення суду, яке вступило в силу, і ми, виконуючи закон і рішення суду, скасували наказ про включення Добронравова в список осіб, що загрожують національній безпеці України", - зазначила Даценко.

За словами прес-секретаря Мінкульту, відомство діє за вказівкою СБУ щодо внесення акторів до "Чорного списку".

"З 2014 року, коли почалася російська агресія щодо України, були вироблені чіткі механізми, за якими ми діємо. Ми отримуємо лист від СБУ і вносимо в цей список. Ми не обговорюємо рішення СБУ: це їх компетенція і їх повноваження. У зворотному випадку - процедура та ж", - підсумувала Даценко.
Як повідомляв портал Знай.ua, виконавиця головної ролі у відомому серіалі "Свати" Анна Кошмал показу шанувальникам, як виглядає без макіяжу.