Українці протягом тижня потерпають від спеки. Найближчими днями стовпчики термометра також покажуть 30 градусів, лише в деяких регіонах можливий короткочасний дощ.

Про це повідомляє Укргідрометцентр.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Згідно із прогнозами синоптиків, дощі можливі у неділю, 16 червня. Вони пройдуть у східних та західних регіонах країни. А також опади можливі у Вінницькій та Одеській областях.

Синоптики попереджають, що у деяких регіонах можливий град та шквальний вітер. Вдень на заході та в центрі країни температура коливатиметься від 29 до 31 градуса, у північних областях - від 27 до 30 градусів, у східних - від 27 до 29 градусів, на півдні буде від 29 до 33 градуси.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

У понеділок, 17 червня, на заході знову можливі дощі і грози, в інших регіонах буде сухо. Температура повітря в західних областях вдень буде коливатися в діапазоні від 24 до 29 градусів тепла, в центрі від 29 до 31 градуса, на півночі 27-30 градусів, на сході 27-29 градусів, у південних регіонах 29-31 градус вище нуля.

Дощова погода
Дощова погода

Зазначимо, що у липні спекотна погода протримається ще довше. Спека почнеться з 6−7 числа і затягнеться до 9−10 серпня. Можливі незначні похолодання, які триватимуть декілька днів, та грози.До кінця останнього місяця літа температура повітря опуститься до +19 +22 градусів і нижче, почнуться дощі. А в другій декаді місяця взагалі можливі заморозки.

Нагадаємо, зливи та заморозки до 5 градусів: погода в червні перетворить життя українців на справжній хоррор.

Як повідомляв Знай. ua, аномальна погода в червні випробує нерви українців.

Також портал Знай. ua писав, як пережити спеку з допомогою корисних порад фахівців.