З 1 липня 2019 року в Україні підвищать пенсії. Відтепер мінімальна пенсія складе 1564 гривні, а максимальна – 15 640 гривень. Про це повідомили представники Міністерства соціальної політики.

Читай Знай. ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

В Україні пенсійна реформа передбачає автоматичний перерахунок пенсії у зв'язку із зростанням інфляції. Так, наступний перерахунок пенсії очікується вже в грудні поточного року.

У міністерстві пояснили, що українські пенсіонери мають право змінити вид пенсійних виплат. Так вони зможуть збільшити свій дохід.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Для з'ясування доцільності такого переходу з одного виду пенсії на інший, потрібно звернутися в управління Пенсійного фонду України (ПФУ). Саме це управління займається пенсійними виплатами.

Раніше повідомлялося, що в 2019-му році багатьох українців чекає не саме приємне нововведення - вступлять в силу нові вимоги щодо стажу для отримання пенсии. Так, вийти на заслужений відпочинок у 60 років зможуть тільки ті, хто має від 26 років стажу, у 63 роки – від 16 до 26 років стажу. Для того, щоб вийти на пенсію в 65 років, потрібно мати 15 років стажу. Як відомо, вимогу будуть підвищуватися кожен рік, поки в 60 років на пенсію не будуть виходити лише ті, хто відпрацював як мінімум 35 років.

Експерти підрахували, що якщо українці не відмовляться від тіньового оформлення на роботі, до 2028-му році тільки 45% 60-річних зможуть вийти на пенсію.

Нагадаємо, Жеки змушують українців "скинутися" на ремонт.

Як повідомляв Знай. ua, нові пенсійні правила повернуть Україну в голодні 90-е.

Також Знай. ua писав, що вийти на пенсію в 60 зможуть одиниці, і ось хто вони.