Релігійні секти заманюють людей своїми розповідями про Бога та обіцяють виконання усіх бажань. Однак за участь в секті доводиться розплачуватися дуже дорогою ціною.

Колишній сектант розповів, як він потрапив у секту та в що це обернулося. Про це пишуть Факти.

У Рівному діє релігійна секта, яку називають колом слухачів. Колишній сектант розповів, що для нього все почалося у 2013 році зі знайомства з Петром Опанасюком. Вже за декілька місяців вся його сім’я разом з трьома дітьми та кроку не робила без відома нового знайомого. Спершу це виглядало ніби історичний гурток. Та коли відвідувачів побільшало, основною темою зустрічей стала релігія.

Ми йому ставити питання, хто ми такі? Він сказав, що ми є коло слухачів, з часом він дав інформацію, що він є Пятий Начак, син отця Господа, або четверта реінкарнація Ісуса Христа, – розповідає чоловік.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Чоловік почав брати на зібрання з собою дружину. І вже за кілька років у "колі слухачів" вони й не помітили, як втратили майже все своє майно – бізнес, будинки та земельні ділянки. Навіть повноцінної родини після цього вже не існувало.

У Рівному одна з жінок настільки повірила у божественність керівника секти і його здатність лікувати, що, попри хворобу, відмовилася від допомоги медиків і померла в страшних муках. А після смерті на її майно зазіхнули ті, хто обіцяв вилікувати.

Та дехто втратив не лише майно, а життя. Проти "пастора" відкрили кримінальну справу уже невдовзі розслідування обіцяють закінчити й Опанасюк, можливо, таки опиниться на лаві підсудних. У 1998 році Костопільський районний суд вже визнавав чоловіка винним у шахрайстві та підробці документів – тоді він отримав два роки в’язниці, але відбувся лише випробним терміном.

Нагадаємо, що Добкін виправдався за повний ігнор інавгурації Зеленського: "Хочу записатися у секту".

Як повідомляв Знай. ua, Епіфаній намагається знайти управу на Філарета.

Також Знай. ua писав, що скандал між Епіфаній і Філаретом набирає обертів.