В цю неділю в Україні відзначатимуть не тільки Трійцю, а й День батька. Міжнародне свято зазвичай святкують в третю неділю червня. Очільник Православної церкви України Епіфаній також привітав українців зі святом.

Відповідний допис він опублікував на особистій сторінці у соціальній мережі Facebook.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Сьогодні ми, українці, вперше відзначаємо День батька на державному рівні. Це свято – початок нової й гарної традиції в нашій країні, адже батьківська любов та підтримка важлива в житті кожної людини. Вітаю сьогодні всіх, хто з гідністю та любов’ю виконує свою місію батька на цій землі. Нехай приклад Господа надихає вас у вихованні своїх дітей. Злагоди та тепла у вашому домі", - зазначив митрополит.

митрополит Епіфаній
митрополит Епіфаній

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

При цьому він розповів, яким має бути батько, згідно з біблійськими текстами.

"Апостол Павло закликає чоловіків служити своїй родині так само, як Христос служить нам та Церкві, являючи світові Отцівську любов до людини… Згадаймо притчу про блудного сина. У ній ми бачимо образ батька, люблячого та терпеливого, який чекає свою дитину навіть тоді, коли вона покинула його. До того ж, батько виходить з обіймами до обох своїх синів: до молодшого, який прийшов з покаянням у гріхах, та до старшого, який не бажає увійти до батьківського дому через те, що його серце наповнили заздрість та злість", - додав Епіфаній.

Сьогодні ми, українці, вперше відзначаємо День батька на державному рівні. Це свято – початок нової й гарної традиції в...

Geplaatst door Митрополит Епіфаній op Zondag 16 juni 2019

За його словами, не всі можуть відчути батьківську опіку, але Господь, як Небесний Отець, завжди піклується про людей і захищає навіть тоді, коли людина, заблукавши, відвертається від Нього.

Нагадаємо, що День батька: Потап, MELOVIN та Карпа поділилися найціннішими порадами від рідних.

Раніше Знай.ua повідомляв, Melovin зворушив мережу фото з батьком і розповідями про дитинство: "Він завжди поруч".

Також Знай.ua писав, ніжно-білосніжна Епіфаній зізнався в смертному гріху: "Так, піддивлявся". До чого тут Джуд Лоу?.