Популярний американський серіал "Чорнобиль" від НВО хочуть заборонити Росії. Сучасні комуністи РФ звинуватили творців в наклеп, вважаючи, що фільм паплюжить образ радянської влади.

Головний герой серіалу "Чорнобиль", британський актор Джаред Харріс, зіграв радянського вченого Валерія Легасова - здивований реакцією Росії. Він ніяк не зрозуміє, з якої радості росіяни проектують на себе те, що відбувалося в Радянському Союзі, бере на себе рішення, які приймалися керівництвом СРСР.

"Радянського Союзу вже давно немає, і Росія, Україна і Білорусь, вже давно незалежні країни. І я не розумію, чому в Росії ці звинувачення приймають на свій рахунок. Адже звинувачується Радянський Союз", - відзначив Харріс.

кадр з фільму "Чорнобиль"
кадр з фільму "Чорнобиль"

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Актор вважає, що тоді була інша країна, люди України, Білорусі, Росії жили під керівництвом зовсім іншого уряду.

"Дуже дивно, що Росія так турбується про репутацію Радянського Союзу. Це теж саме, що Німеччина відстоювала б ідеї націонал-соціалізму 30−40-х", - дивується актор.

Нагадаємо, Чорнобиль від НВО - це тільки верхівка айсберга: в архівах знайшли правду про найбільшу катастрофу України.

Також Знай.uа писав, що в катастрофу Чорнобиля знайшли "руку Бога": розсекречені документи КДБ.

Як повідомляв Знай.uа, серіал "Чорнобиль" від НВО спровокував скандал "під градусом": екс-директор ЧАЕС не знаходить собі місця.