17 червня померла відома українська поетеса, перекладачка, авторка багатьох наукових праць, наукова і громадська діячка Ярослава Шекера. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook Олександр Хоменко, її чоловік.

За словами Хоменка, у Ярослави Шекери 13 червня стався крововилив у мозок. Її госпіталізували і три дні жінка пробула в комі, а 17 червня у неї сталася зупинка серця. Ярославі Шекері було всього 37 років.

Вона народилася 14 травня 1982 року в Києві, у родині вчених Василя Михайловича Шекери та Марфи Карпівни Шекери. Закінчила Інститут філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка за спеціальністю "Китайська мова та література". У 2007 році вона захистила кандидатську дисертацію, а в 2010 році стала доцентом.

Ярослава Шекера – автор багатьох наукових статей на тему китайської мови і літератури, в тому числі і по поезії середніх віків, адекватності перекладу та інтерпретації класичних текстів. Вона викладала історію китайської літератури, методологію художнього перекладу, основи етимологічного аналізу.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

З 2001 року – вона стала членом Національної спілки письменників України.

Створила кілька навчальних програм і кілька навчальних посібників з китайської літератури. Випустила дві збірки поезії. Володарка кількох премій з літератури.

Як повідомляв раніше Знай.uа, померла Ірина Цивіна, 55-річна зірка відома багатьом глядачам за такими серіалами, як "Татусеві дочки" та "Кадети".

Портал Знай.uа писав, що легендарний артист став вдівцем. Юрій Соломін втратив зіркову дружину.